pátek 21. ledna 2011

Klippan


Dneska jedu do Ikea koupit jedněm zákazníkům Klippana.
Klippanovi je už 32 let. To je starší než já. A pořád má takovej úspěch. Prostě nadčasový kousek :)

Dlouho jsme váhali, jestli do něj půjdem. Ne kvůli designu (ten by nám přesně vyhovoval, navíc i rozměrově by zapadl skvěle), ale nikomu se zrovna nechtělo do Prahy. Ale po marných nájezdech do Aska a jemu podobných obchodů, jsme to vzdali a rozhodli se, že se tam zajede a nakonec to padlo na mě.

Do Ikea (nebo Ikei? nebo snad Ikey?) jezdím moc ráda (a nejen pro to, že jsem tam rok pracovala a mám odtud hodně dobrých kamarádů). Celý ten koncept je podle mě dobře vymyšlený - nábytek dostupný všem. A nejde jen o nábytek, ale i doplňky a dekorace za rozumnou cenu. Samozřejmě nejde navrhnout byt jen ze sortimentu Ikea, nikdo nechce bydlet v katalogu. Ale z obchodů, kteří nabízí nábytek a dekorace v dostupné cenové kategorii, mi Ikea příjde nejlepší.

A co vy? Máte Ikeu rádi nebo jste zapřísáhlí odpůrci?

11 komentářů:

  1. Já mám doma sbírku katalogů Ikea, včetně prvního (to byl jenom takový malý několikastránkový) . Vždycky koncem prázdnin už netrpělivě vyhlížim nový katalog. Vzpomínám si jak jsme jezdili na Zličín do nově otevřený Ikey (nebo Ikei, taky nevim...) a já si přála zůstat tam po zavírací době a bydlet v těch jejich zařízených pokojíčkách :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, tak to vás obdivuju, já mám poslední tři :) ale takovou sbírku závidím ...

    A Veve ... máte pravdu, taky jsem teď s kamarádkou řešila kuchyň z Ikea, aby nevypadala jako z Ikea a poradila jsem ji jiné úchytky, zajímavý obklad mezi prac. deskou a hor. skříňkami a nějaké designové osvětlení a potom kuchyň nemusí být jako z Ikea katalogu

    OdpovědětVymazat
  3. Řadím se k IKEA příznivcům. Vkusný, levný nábytek, který vydrží. Doma mám pár kousků a jsem spokojená. Jako zařízení dětských pokojů naprosto vyhovující. Do IKEA jezdím minimálně 1x měsíčně a vždy si koupím alespoň nějakou drobnost.
    Mějte se krásně.
    Radka

    OdpovědětVymazat
  4. na Ikea nedam dopustit ( a taky to nesklonuju), ale snazim se to kombinovat, a taky uz je trosku vic penez, takze nemusim jit jen za cenou. velmi ocenuju jejich pristup, nedockave cekam nejen na katalog, ale i na vsechny Ikea Live casopisy atd :) katalogy taky sbiram :)

    OdpovědětVymazat
  5. Radko - jednou mesicne do Ikea, to by se mi taky libilo, ale porad je od nas 100km ... i kdyz vypada, ze nam tu taky jednu do par let postavi a to tam budu taky minimalne jednou za mesic

    Simsalabim - taky mam rada jejich katalogy :) ted jak jsem v Ikea byla, tak jsem si vsimla, ze casopis Ikea Live je asi za 39,- Driv snad byl zadarmo. Ale mozna jsem to jen spatne pochopila.

    OdpovědětVymazat
  6. Mám pocit, že časopis Live je zadarmo pro členy IKEA klubu.
    Radka

    OdpovědětVymazat
  7. Jeee dik moc Radko, ja jsem tam minule jen prolitla a u pokladen jsem videla casopis a na tom cenovku :) takze me to zmatlo ...

    OdpovědětVymazat
  8. Mne sa klippan velmi paci... ale hlavne v kozi... je to velmi pohodlna sedacka a chapem preco vydrzala tak dlho a je taka oblubena :)

    OdpovědětVymazat
  9. muzu se prosim zeptat kde se daj koupit tyhle potahy na klippanku.v ikey jsem takovouhle nabidku barevnych provedi nenasla :( mam doma dvojmistnou kllipanku a je uzasna rada menim povlaky a vlastne i musim kvuli detem :) ale chtela bych vice barevneho povleceni na ni. moc vam dekuji za odpovedi

    OdpovědětVymazat
  10. Lucie - to jsou všechno potahy z minulých kolekcí (za těch třicet let). Pokud vím, tak každý rok mají kromě stálých barev, vždy jednu vzorovanou - letos je to tato http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S19872074.
    Takže jediné řešení je koupit si každý rok jiný potah :)

    OdpovědětVymazat
  11. jj dekuji za odpoved to je skoda vybrala jsem si tam tolik barevnych provedeni :) no tak mi nezbejva nic jineho nez koukat po bazarech jestli je nekdo neprodava :)

    OdpovědětVymazat